marți, 17 martie 2009

Doi tati din Bacau, opriti de la "tranzactia" vietii lor / Isi vindeau copiii cu 12.000 de euro bucata



Doi parinti dintr-o comuna bacauana au fost prinsi in flagrant de politistii de la Crima Organizata in timp ce incercau sa-si vanda copiii contra sumei de 12.000 de euro fiecare. Cei doi parinti stiau ca isi vor vinde copiii pentru transplant de rinichi si ca micutii urmau sa fie scosi din tara. Costel Nour si Benoni Pavaloaie au fost arestati duminica, pe o perioada de 29 de zile, sub acuzatia de trafic de minori si risca pana la 12 ani de inchisoare.

Reusita in premiera pentru procurorii de la DIICOT si politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau. In urma unui flagrant oamenii legii au reusit sa depisteze doi barbati din comuna Odobesti care au vrut sa-si vanda propriii copii, pentru transplant de organe, contra sumei de 12.000 de euro bucata. Actiunea a inceput saptamana trecuta, dupa ce politistii de la Crima Organizata au primit informatia ca Benoni Pavaloaie si Costel Nour cauta clienti pentru a-si vinde fiecare cate un copil. Mai mult decat atat, Nour daduse sfoara in tara ca ar vrea sa ii vanda pe toti sase, cati avea, cu varste cuprinse intre un an si 16 ani, "la pachet", pe 70.000 de euro. Dupa verificarea informatiei, politistii sub acoperire, un barbat si o femeie, au trecut prin comuna si au inceput sa intrebe daca e cineva amator de tranzactie. "Au venit la poarta, s-au inteles cu barbatu-miu, ne-au scos la crasma si am batut palma. Noi aveam sase, asa ca banii ne-ar fi prins bine, ca sa ne facem si noi o casa", povesteste Doina Nour, mama copilului de sase ani ce urma sa fie vandut. Vineri, cei patru parinti au fost de acord sa se prezinte la notariat, unde au declarat, pe propria raspundere, ca sunt de acord sa-si instraineze copiii si au primit cate sase mii de euro, diferenta urmand s-o primeasca ulterior. Costel Nour si Benoni Pavaloaie au fost imediat retinuti de procuror, in fata caruia au recunoscut ca au facut asta pentru ca nu aveau ce manca si pentru ca voiau o viata mai buna.
Cei doi au fost prezentati instantei, care i-a arestat preventiv pe o perioada de 29 de zile, sub acuzatia de trafic de minori. Ei risca pana la 12 ani de inchisoare. Toti ceilalti sase copii din cele doua familii au fost preluati de Protectia Copilului pana la o hotarare judecatoreasca. Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats