marți, 28 aprilie 2009

Lovitura de teatru in cazul furtului masinii lui Andrei Hrebenciuc: principalul suspect are legaturi cu mafia din Chitila



Combinatii cu hotii lui Becali!

Surse apropiate anchetei ne-au dezvaluit ca barbatul banuit de furt este recidivist si a fost lasat liber de judecatori dupa comiterea unei infractiuni similare! Ancheta in cazul furtului masinii lui Andrei Hrebenciuc a intrat pe o pista care duce catre o grupare mai mare de hoti de masini, din care ar face parte inclusiv cei care i-au furat Mercedes-ul miliardarului Gigi Becali! Aceasta banda isi are cartierul general in nordul Capitalei, mai precis in Chitila.


Din informatiile noastre, anchetatorii au avut initial un cerc largit de suspecti, lucru confirmat chiar de catre purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. Verificarile de pana acum au mai eliminat din acesti suspecti, iar, la acest moment, principalul banuit ca s-ar afla in spatele furtului este un barbat care a mai avut probleme cu legea. Acesta este membru al unui clan cunoscut . pe care nu-l nominalizam, insa, pentru a nu impiedica bunul mers al anchetei. El a mai fost retinut in trecut tot pentru furtul unui automobil de lux, dar judecatorii, in mod suspect, au refuzat atunci sa emita un mandat de arestare pe numele lui. La acea vreme infractorul ar fi fost recunoscut de catre victima, ca si in cazul lui Andrei Hrebenciuc. N-a fost insa suficient pentru a fi arestat, iar sambata seara el a lovit, din nou, in aceeasi maniera!
Despre conexiunile lui cu gruparea care l-a jefuit pe Gigi Becali sursele noastre sustin ca hotii au impartit aceeasi .paine. timp de ani buni, dar ca, dupa o vreme, ei si-au delimitat zonele in care actioneaza. Astfel s-ar explica si modul identic de .operare.. Atat in cazul lui Gigi Becali, cat si al lui Hrebenciuc Jr., hotii si-au urmarit atent victimele si au actionat doar in clipa in care au vazut ca .tinta. a coborat din autoturism si a lasat cheile in contact.
Politistii se tem acum ca infractorii care actioneaza in acest mod reusesc sa plaseze foarte repede automobilele furate. De ce mai multe ori, in aceste cazuri, hotilor li se comanda dinainte ce sa fure, asa incat masina ar putea sa dispara fara urma dupa ce capata o identitate noua, mai ales ca hotul are la vanzare si cheia originala!Sursa:www.cancan.ro

Iubire mare cu blonda de la Antena 2


"Piti" jr.,si Marina Dina s -au cuplat de Inviere

Dupa ce s-a despartit de iubit, Marina Dina s-a consolat in bratele lui Alex Piturca, cei doi petrecand impreuna Pastele intr-un club din Capitala.



Saptamana trecuta Alex Piturca, insotit de sora sa si de cativa prieteni apropiati au petrecut Pastele in clubul Eleven din Capitala, sarbatoarea suprapunandu-se si cu ziua de nastere a unei fete din anturajul fotbalistului. Oficial, la petrecerea comuna a fost invitata si Marina Dina, dar se pare ca de fapt aceasta venise impreuna cu fiul selectionerului. Cei doi se cunosc de mai mult timp, dar pana acum relatia lor a fost doar la stadiul de amicitie. Surse din anturajul Marinei sustin ca in seara de Inviere cei doi au fost extrem de apropiati, lasand sa se inteleaga ca sunt la inceputul unei povesti de iubire. Apoi, "Piti" Jr. a plecat la Targu Jiu, reintegrandu-se in programul echipei, dar cei doi au continuat sa vorbeasca la telefon. Weekendul trecut a venit si confirmarea ca intre Marina si Alex lucrurile sunt destul de serioase. Cei doi au fost vazuti vineri in clubul Bamboo, dansand si stand de vorba toata seara. Au venit impreuna, dar au si plecat impreuna, spre dimineata fiul selectionerului conducand-o acasa ca un gentleman pe asistenta emisiunii "Rai? da? buni".
Mai mult, a doua zi Alex a invitat-o pe Marina la un restaurant de fite din Capitala, la o cina romantica. Distanta Targu Jiu - Bucuresti este acum principalul impediment intre cei doi, dar pana la finalul campionatului nu mai este foarte mult, iar Alex si Marina ar putea alcatui unul dintre cele mai spectaculoase cupluri ale acestei veri.Sursa:www.cancan.ro

A fost internata dupa ce au apucat-o contractiile


Nikita naste cu doctorul Andreei Marin

Fanii Nikitei, femeia cu suflet de barbat, au ramas socati la auzul vestii ca aceasta ar fi murit. Culmea, zvonurile sinistre nu au fost lansate de vreun dusman al "vedetei", ci chiar de Nikita, care, internata la Maternitatea Giulesti, a avut o criza de personalitate si a decis sa iasa din conul de umbra trimitand de pe telefonul iubitului ei SMS-uri in care anunta sec: "Nikita s-a sinucis".


Dupa ce a amenintat in direct, la o emisiune TV, ca va bea clor, Nikita a ajuns la spital, insa nu din cauza vreunei tentative de suicid, ci din pricina unor contractii. Ajunsa la Maternitatea Giulesti, ea a fost consultata de "ginecologul vedetelor", Bogdan Marinescu, celebrul doctor care le-a ajutat sa nasca pe Andreea Marin si pe Doina, sotia lui Ionut Dolanescu. Dupa ce i-au fost administrate calmante, Nikita a intrat intr-o stare de "euforie" si a inceput sa trimita de pe mobilul prietenului ei SMS-uri. Nu pentru a-si anunta cunoscutii ca este bine si ca a avut norocul sa fie tratata de "medicul vedetelor", ci mesaje in care isi anunta moartea. Si, pentru ca circul sa fie maxim, gravida a chemat la spital si o echipa a unei televiziuni cu care semnase un contract privind filmarea nasterii. In momentul in care doctorul Marinescu a interzis accesul echipei de filmare pentru a proteja pacientii, stiut fiind ca intr-o sectie de ginecologie nu se intra cu hainele de strada, Nikita a inceput sa faca un scandal monstru si a strigat ca o vedeta ca ea trebuie sa nasca in direct. Sursa:www.cancan.ro

Adriana Bahmuţeanu: «Trăgea de manelişti prin Bamboo»



Concedierea Andreei Tonciu de la Kanal D nu a rămas fără ecouri. Dată afară, in direct, de Adriana Bahmuţeanu, gazda show-ului "La şuetă cu Bahmu" vedeta de la "Vremea" nu şi-a revenit insă din şoc. De cealaltă parte, Adriana işi explică decizia şi iese la atac, in stilul său caracteristic.

Adriana Bahmuţeanu s-a supărat raude tot pe prezentatoarea rubricii “Vremea” din Libertatea şi fosta ei colaboratoare, Andreea Tonciu. “Fata asta era pusă pe harţă tot timpul, se certa cu toată lumea, mai ales în ultima vreme de când se crede mare vedetă. Nu o mai suporta nimeni pe acolo, toţi din emisiune se bucură că au scăpat de ea. Nu făcea nici un efort să înveţe cele câteva cuvinte pe care trebuia să le spună când prezenta “Vremea” în emisiune. Pe deasupra începuse să-i scoată pe invitaţi, seara, pe la Bamboo, trăgea de manelişti pe acolo...Tot timpul spunea că e obosită, pentru că petrecuse toată noaptea. Mie mi-a sărit muştarul ultima, dar deja îi înnebunise pe absolut toţi, nu cred că e cineva cu care nu s-a certat pe acolo. Este o paraşută proastă, cu nasul mare şi fiţoasă”, spune Adriana Bahmuţeanu despre Andreea.


Bruneta de la «Vremea» e în negocieri cu altă televiziune


De cealaltă parte, Andreea Tonciu nu regretă despărţirea. “Asta e viaţa, mai multe nu pot să comentez... Eu m-am înţeles bine cu Bahmu, ceea ce spune acum e părerea ei. Oricum, sunt în negocieri pentru o altă emisiune, la un alt post tv”, ne-a spus şi Andreea Tonciu. Ea a fost concediată vineri, în direct, după ce s-a certat cu regizorul de platou şi a refuzat să prezinte Vremea. “Spui Vremea sau nu? Bine... ieşi afară! Ieşi, hai, ieşi, fă paşi!”, i-a replicat Adriana Bahmuţeanu asistentei sale.


Bahmu: «Cine munceşte mai şi năduşeşte»

Supărată că a apărut recent în presa de scandal un articol jignitor la adresa ei, cum că miroase foarte tare a transpiraţie, Adriana Bahmuţeanu a ţinut să-i dea o replică celei care a scris despre ea. “Țin să-i precizez respectivei că până la urmă cine munceşte mai şi năduşeşte şi o invit pe această cale să facă şi ea vreo doi copii, să meargă la lucru gravidă-n şase luni şi ceva şi mai apoi să organizăm un concurs de genul “cine transpiră mai tare!”, o asigur că va obţine locul întâi, cu coroniţă!”, a declarat Adriana Bahmuţeanu.Sursa:www.libertatea.ro

«Vom avea multe cutremure în luna mai»

Incă două cutremure au fost inregistrate duminică noaptea in epicentrul din Vrancea. Aşa cum ziarul Libertatea a arătat in numărul de ieri, romanii trebuie să se aştepte in mai la o lună foarte periculoasă din punct de vedere seismologic. Plăcile tectonice sunt tensionate in Vrancea, iar energia se va elibera fie prin multe cutremure mici, fie printr- un cutremur mare.


Sâmbătă seară, Bucureştiul a fost zgâlţâit de un cutremur de aproximativ 5 grade Mercalli. În ediţia de ieri a ziarului nostru am prezentat părerea specialiştilor, care spuneau că plăcile tectonice sunt tensionate şi că ar trebui să ne aşteptăm la o sumedenie de cutremure, de putere mică şi mijlocie.

“În noaptea de duminică spre luni au avut loc alte două seisme, cu intensitatea de 3,1, respectiv, 3,6 grade. Epicentrul acestora a fost în exact acelaşi punct geografic, lucru care ne îngrijorează, deoarece este clar că acolo există o tensiune, deci vom avea mai multe cutremure în luna mai. Am mai avut ceva asemănător între anii 2004 şi 2006, când zona Vrancea şi-a eliberat energia acumulată printr-o sumedenie de seisme de mică putere”, ne-a spus Toader Victorin, şeful laboratorului de avertizare seismică din cadrul Institutului Român de Seismologie Aplicată (IRSA). Pagina de internet a institutului are o fereastră de avertizare seismică numită “Semafor de risc seismic vrâncean”, prin care IRSA prognozează cu mai multe zile înainte despre posibilitatea producerii seismelor.

“Verdele semaforului indică o probabilitate redusă de producere a unui seism mai mare de 4 grade Richter în Vrancea. Portocaliul arată că se aşteaptă un cutremur de 4 până la 4,8 grade Richter în-tr-un interval de 2 - 5 zile. Portocaliu- roşu apare pentru a indica seisme cu magnitudinea până în 5,5 grade Richter”, ne-a explicat Toader Victorin. Directorul Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat, luni, postului de televiziune Antena 3 că în următoarea perioadă vor mai exista replici ale cutremurului înregistrat sâmbătă în Vrancea. Potrivit directorului, una dintre acestea ar fi trebuit să aibă loc chiar ieri noapte.

Guvernul ştia că va fi un seism în 2009


Hotărârea de Guvern nr. 548/2008 privind situaţiile de urgenţă tratează în capitolul al III-lea hazardul seismic în România. Documentul specifică foarte clar într-un paragraf: “În conformitate cu studiile efectuate, cutremurele cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter au o perioadă medie de revenire de 32 de ani (n.r. din 1977 şi până astăzi au trecut exact 32 de ani). Pe baza aceloraşi studii au fost stabilite şi perioade de revenire a cutremurelor cu diferite intensităţi în Bucureşti”. În hotărâre nu se specifică însă care instituţii specializate au făcut studiile menţionate. Din toate declaraţiile ar rezulta că ele nu provin din România.



Potrivit unui raport ONU un milion de români ar fi afectaţi în caz de cutremur



Peste un milion de români ar putea fi afectaţi în cazul producerii unui seism de peste 7 grade pe scara Richter, se arată într-un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), difuzat zilele acestea. Un asemenea seism ar putea produce pagube uriaşe prin distrugerea reţelelor de alimentare cu gaze şi energie electrică. România se află pe lista celor mai afectate ţări din Europa în cazul unui seism major, alături de Italia şi Grecia.


Risc seismic în toată România



Numai în zona Vrancea se produc în mod regulat mişcări tectonic
e


Imediat după cutremurul din 1977, statul român a trecut la modernizarea tehnologiilor seismologice. Astfel, la cutremurul din 1986, staţ
iile din toată ţara şi cele din Bucureşti erau deja pregătite să înregistreze modul de propagare a undelor în straturile geologice.

S-au săpat puţuri speciale şi s-au introdus sonde la diferite adâncimi. Datele culese au fost analizate la cutremurul din 1990 şi aşa au apărut primele hărţi detaliate de zonare seismică a României. Conform acestor documente de la Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare în Construcţii (INCERC), zona Vrancea e principala sursa seismică din ţară, dar pe teritoriul României există şi alte epicentre care pot declanşa cutremure. Pe harta oficială se pot observa zonele seismice din teritoriu. Zona afectată de cutremurele din Vrancea, care au loc la adâncimi mai mari de 70 de kilometri, este cea mai întinsă, iar cele afectate de cutremurele superficiale, care se produc la adâncimi mai mici, sunt dispuse în Banat, Crişana, Maramureş, Făgăraş, Târnave.


Pe harta INCERC apar cifre cu indici. În dreptul localităţii Lopătari, de exemplu, apare cifra 9 cu indicele 2. Asta înseamnă că zona poate fi scuturată de un cutremur de 9 grade odată la 50 de ani. La Timişoara apare cifra 7 cu indicele 1. Asta înseamnă că aici se poate declanşa un seism de 7 grade odată la 100 de ani.



Oprescu a aflat de la Guvern că ar putea veni un dezastru

Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ieri că atunci cand a spus ca un cutremur va veni in 2009 s-a bazat pe o hotarare de guvern.

“Nu am făcut acest lucru (discuţia despre un cutremur - n.r.) decât când am văzut că nu interesează pe nimeni. Au existat ordonanţe de acest gen care au stat pe masa guvernului Tăriceanu (e vorba de H.G. 548/2008, care vorbeşte despre hazardul sesimic)”, a declarat primarul general. Tot ieri, edilul-şef al Capitalei a zis că vrea să grăbească procedurile pentru consolidarea clădirilor cu bulină roşie, a şcolilor şi a grădiniţelor. Cu toate că din 1990 până acum doar 12 imobile au fost reabilitate ca să facă faţă unui cutremur, Oprescu e optimist şi zice că până în 2011 alte patru clădiri vor fi consolidate.


«Zdruncinăturile», îmblânzite cu zahăr şi fasole



După 1977, în Vrancea au apărut tot felul de legende



În urma cutremurului de sâmbătă seara, românii şi-au amintit zvonuri despre
zona seismică din Vrancea care au început să circule după 1977. În special vrâncenii din zonă, care sunt chiar mai speriaţi decât bucureştenii de posibilitatea producerii unui seism devastator.

Georgerian Istrate, un bătrânel din Focşani îşi aminteşte că înainte de 1989, în lipsa unor informaţii oficiale despre cutremure, circulau tot felul de poveşti care mai de care mai năstruşnice despre ce avea să se întâmple: “Se spunea că au venit nişte japonezi care au făcut studii. Aceştia ar fi prevestit că, la un moment dat, toată zona asta, de la Buzău până la Panciu, se va scufunda deoarece pluteşte pe apă“ .

«Erau bazaconii, lumea le credea»

Potrivit unei alte poveşti care circula în epocă, sus, la Vrâncioaia, s-ar fi forat un puţ adânc de câteva sute de kilometri în care s-ar fi aruncat zeci de mii de tone de fasole, cereale, lână şi chiar zahăr alimentar. “Tot la sfatul cercetătorilor japonezi s-ar fi făcut asta, ca să se potolească mişcările tectonice. Erau tot felul de bazaconii, însă lumea le credea, pentru că în ziare şi la televizor nu se vorbea despre cutremure şi despre cum se produc“, a încheiat Georgerian Istrate.



Vestul şi nordul Bucureştiului sunt cele mai periculoase în caz de seism


Din punct de vedere geologic, oraşul Bucureşti stă prost, deoarece este aşezat pe o structură slabă, care amplifică cutremurele. Conform hărţilor de microzonare seismică, realizate prin studierea cutremurelor din 1986 şi 1990, a rezultat că un seism de 7 grade în Vrancea se amplifică în Bucureşti la 8 şi chiar 8,6 grade - adică e o nenorocire.

Zonele cele mai periculoase în Bucureşti sunt Casa Presei (amplifică seismele cu 1,61 grade), Măgurele (1,36), Panduri (1,02), Pantelimon (1,00), Militari (0,92) şi Balta Albă (0,93). Urmează în ordine descrescătoare Metalurgiei (0,9 grade), zona Unirii (0,8), Berceni (0,7) şi zona Magheru (0,68).Sursa:www.libertatea.ro

Cel mai tare majordom

Adrian Mutu, starul naţionalei de fotbal a Romaniei, a sosit, duminică la pranz, in Bucureşti pentru a filma un clip publicitar.


"Briliantul" participă, alături de alte mari nume ale sportului romanesc - Nadia Comăneci, Ilie Năs
tase, Gheorghe Hagi, Elisabeta Lipă, Leonard Doroftei, Gabi Szabo şi Ivan Patzaichin -, la un megaproiect, desfăşurat sub patronajul Ministerului Tineretului şi Sportului şi produs de agenţia de publicitate Eventures, care vizează atragerea tinerilor către sport.

“E o onoare imensă pentru mine! Am fost invitat să filmez alături de aceste nume uriaşe şi chiar am avut emoţii”, a mărturisit “actorul” Adrian Mutu în momentul în care s-a întâlnit cu regizorii. Toate vedetele menţionate au fost convinse să participe benevol la această acţiune, ale cărei filmări sunt sponsorizate de BRD.

“Mă simt bine după accidentare, nu am avut nici cea mai mică reţinere să vin aici! Doar nu o să fac gimnastică la bârnă! Nu va fi greu,nu?”, a încercat “Briliantul” să descreţească frunţile celor prezenţi la întâlnirea cu echipa de filmare.



A dat autografe la filmări


Adrian a sosit în jurul orei 19.30 la locaţia în care s-a filmat duminică seară. A fost actor pentru două ore. S-a simţit excelent şi a râs încontinuu. “Dacă ar fi aşa de uşor şi pe terenul de fotbal! Dar cred că mi se pare uşor pentru că sunteţi voi buni cu mine, nu-i aşa?”, a comentat fotbalistul naţionalei şi al Fiorentinei la adresa colegilor de platou. Adi nici nu a avut timp să respire. Cum a ajuns, a fost luat în primire, la machiaj. S-a îmbrăcat într-o cămaşă albastră, pentru o secvenţă, apoi şi-a luat în serios rolul de majordom.

“Am experienţă de la Londra! Acolo, această profesie e ridicată la rang de mare artă”, a glumit Adrian. Chiar şi aşa, cu experienţă cu tot, fotbalistul a fost pus să facă mai multe “duble”: “Hm, la fotbal nu ai voie duble, ori o dai în poartă, ori nu!”. La final, “Briliantul” a fost rugat să acorde autografe câtorva membri ai echipei de filmare. Scenariul proiectului se poate traduce printr-o singură frază: fiecare dintre vedete va juca rolul unui meseriaş care face sport! Iar Adi a fost majordom.


Amalia Năstase: «Campania demarează la începutul lui mai»


Proiectul MTS, care este produs de agenţia de publicitate Eventures, a fost pus în practică de Amalia Năstase (foto), soţia fostului mare tenismen Ilie Năstase , cea care este reprezentanta companiei. Filmările s-au desfăşurat în trei zile, în trei locaţii diferite: vinerea trecută, duminică şi ieri, când “Regele” Gică Hagi a închis cercul.


“Prin intermediul agenţiei noastre am produs clipurile care vor fi folosite în campania Ministerului Tineretului şi Sportului. Doamna ministru Monica Iacob Ridzi s-a implicat foarte mult. Am filmat clipuri cu cele mai mari personalităţi din sport, mesajul acestora adresat tinerilor fiind acela de a face cât mai mult sport. Această campanie de promovare a sportului în rândul copiilor şi tinerilor va demara la începutul lunii mai”, a precizat Amalia Năstase.Sursa:www.libertatea.ro

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats