vineri, 20 martie 2009

Ion Dolanescu a murit In urma unui stop cardio-respirator / S-a stins maestrul Ion Dolanescu


Interpretul de muzica populara a decedat joi, in locuinta sa din zona Rossetti. Alaturi de el s-a aflat pana in ultima clipa colega lui de scena, Ileana Constantinescu. Desi medicii sositi la fata locului au incercat zeci de minute sa-l readuca la viata, la ora 16.15 s-a constatat decesul artistului.

Ieri, Ion Dolanescu s-a stins din viata in urma unui stop cardio-respirator. Alertati de starea din ce in ce mai precara a sanatatii artistului, cei aflati in casa au sunat la salvare. In jurul orei 15.30, doua echipaje SMURD au ajuns la locuinta rapsodului. Din pacate, medicii nu au putut schimba deznodamantul tragic. Desi au incercat sa-l resusciteze timp de aproape 30 de minute, acestia s-au vazut nevoiti sa constate decesul la ora 16.15. Vestea s-a propagat cu o rapiditate uluitoare si casa din Rossetti a devenit neincapatoare. Problemele de sanatate ale artistului Ion Dolanescu nu mai erau un secret pentru cei dragi, insa, chiar si asa, lovitura a fost seceratoare. Ieri, in cursul serii inca existau discutii asupra locului in care va fi depus trupul neinsufletit al rapsodului - la Ateneul Roman sau la Teatrul National Bucuresti. Duminica, Ion Dolanescu va fi condus pe ultimul drum. Artistul va fi ingropat la cimitirul Belu, pe Aleea Artistilor.

Avea 65 de ani

Inima celebrului interpret de muzica populara a incetat sa bata pe 19 martie 2009 la varsta de 65 de ani. Ion Dolanescu s-a nascut pe 25 ianuarie 1944.
Originar din satul Piersinari, judetul Dambovita, artistul a avut o discografie semnificativa, cu numeroase inregistrari la radio si televiziune si cu o bogata activitate concertistica.
In urma cu noua ani, rapsodul si-a facut debutul in viata politica in calitate de deputat in legislatura 2000-2004, ales in judetul Ilfov pe listele PRM. Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats