luni, 9 martie 2009

O sursa nesperata de bani la buget. Taxa pe sex

Guvernantii sunt obligati sa gaseasca in aceasta vreme de criza noi surse de bani la bugetul de stat. O solutie, propusa deja in Parlament, dar uitata prin sertarele deputatilor, ar putea fi legalizarea prostitutiei si taxarea ei.


Cand banii de la buget sunt insuficienti si se vorbeste de taxe pentru ceasuri sau brichete, guvernantii ar avea o solutie mult mai la indemana, de care politicienii se feresc sa vorbeasca, de teama sa nu devina tinta ironiei colegilor sau opiniei publice: legalizarea prostitutiei. In aceasta "industrie" circula sume importante de bani. Au existat, in Parlament vreo trei initiative de acest gen, dar au ramas prin sertarele alesilor. In prezent, sunt in acest domeniu doua viziuni care, cumulate, ar aduce bani frumosi. Democrat-liberalul Silviu Prigoana crede ca legalizarea prostitutiei ar aduce economii la buget de 400-500 milioane euro pe an. "Ar aduce bani, indirect, pentru ca nu s-ar mai cheltui aiurea. In prezent, circa 0,4% din bugetul ministerului Sanatatii se duce pe tratarea bolillor venerice, pentru ca tratamentul este gratuit. Se cheltuiesc multi bani si pentru instrumentarea dosarelor din acest domeniu de catre Justitie si Interne. Daca s-ar legaliza, banii astia nu s-ar mai pierde asa, in vant", sustine Silviu Prigoana.
Un alt sustinator al legalizarii prostitutiei, social-democratul Nicu Banicioiu, vede alte avantaje in plus. "Sunt multi bani care se vehiculeaza in zona asta. Negarea fenomenului nu este o solutie. O forma de legalizare, nu incurajare, ar trebui gandita mai atent. Atat timp cat cei de la sate, care traiesc la limita subzistentei, platesc impozite pe orice, nu vad de ce nu s-ar impozita si sumele, foarte mari, vehiculate de cei care practica astfel de activitati. Banii astfel adusi la buget ar putea merge catre programe care sa ajute batranii, copiii, precum si pentru medicamente", ne-a declarat Banicioiu. Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats