miercuri, 8 aprilie 2009

20.000 de conationali se afla in zona devastata de seism/Cinci romani morti in cutremurul din Italia




Cinci conationali, printre care si doi minori, si-au pierdut viata in cutremurul care a zguduit regiunea Aquila. Conform unui anunt facut de premierul Berlusconi 207 oameni au murit, 178 au fost raniti, dintre care 100 sunt in stare grava, iar peste 100.000 de persoane au ramas fara adapost. Operatiunile de salvare aflate in desfasurare scot la iveala povesti impresionante ale victimelor prinse sub mormanele de daramaturi.


Autoritatile italiene au confirmat decesul membrilor unei familii de romani, al unui minor si al unei femei din Segarcea, astfel incat numarul romanilor victime ale cutremurului din Italia se ridica pana in prezent la cinci, informeaza MAE. Trei membri ai unei familii de romani, formata din tata, mama si fiu, au murit la San Demetrio, in provincia Aquila. Copilul unei alte familii de romani a murit in urma seismului de 6,3 grade pe scara Richter, care a lovit luni dimineata zona din centrul Italiei. Acesta si-a pierdut viata dupa prabusirea unui locas de cult evanghelic. O alta romanca si-a pierdut viata in aceeasi provincie. Dupa incheierea operatiunilor de salvare a supravietuitorilor, de indata ce autoritatile italiene vor autoriza transferul corpurilor neinsufletite in vederea inhumarii, Ambasada Romaniei la Roma va acorda sprijinul necesar, in limita competentelor sale, precizeaza aceeasi sursa. MAE a anuntat ca, in cursul diminetii de ieri, au solicitat sprijinul ambasadei noua cetateni romani plecati din zona afectata de seism, unde se afla 20.000 de romani.

Prinsa 23 de ore sub daramaturi



Odata cu scoaterea victimelor de sub mormanele de daramaturi ies la iveala si povesti impresionante despre tragedia din Aquila. O studenta in varsta de 24 de ani a fost salvata in noaptea de luni spre marti de sub daramaturi, dupa ce a fost blocata timp de 23 de ore sub ruine. Marta Valente, a carei stare de sanatate este stabila, a fost blocata sub daramaturile unei cladiri de patru etaje. "A fost o salvare foarte dificila. Erau grinzi care ar fi reprezentat un pericol si ea avea picioarele blocate", a mentionat Aldo, speologul care a salvat-o. Potrivit acestuia, alte persoane se afla sub daramaturile acestui imobil din centrul orasului Aquila. Seismul violent care a avut loc, luni, in centrul Italiei, cel mai puternic din ultimii 30 de ani, s-a soldat cu moartea a 207 oameni oameni si ranirea altor 178, dintre care 100 sunt in stare grava, potrivit unui bilant prezentat de premierul italian Silvio Berlusconi. Peste 100.000 de persoane au ramas fara adapost. Ieri, la ora pranzului, in zona afectata a fost inregistrata o puternica replica seismica, de 4,4 grade pe scara Richter.

Mama a murit, fiica a supravietuit



Printre vic timele cutremurului din Italia se numara si o olteanca. Adriana Enasoiu, de 46 de ani, din localita tea doljeana Segarcea, lucra ca menajera la o familie de italieni din orasul Aquila. Adriana se afla in Italia impreuna cu fiica sa cea mare, in varsta de 23 de ani, care a scapat cu viata. Romanca mai are doi baieti acasa, la Segarcea, care is i asteapta cu durere mama. "Adriana s-a dus sa munceasca in Italia, pentru ca nu aveam ce manca acasa. A plecat sa faca un ban, dar si-a gasit moartea. Suntem saraci, ca altfel nu pleca", a spus printre lacrimi Elena Dinu (medalion), mama Adrianei. O alta olteanca, prietena cu Adriana, Diana Mitroi, care se afla la munca in Italia, este data disparuta dupa cutremurul din Aquila. Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats