vineri, 3 aprilie 2009

Guvernul cere contributii de solidaritate pentru sustinerea celor cu salarii mici/Taxa de 90% pe lefurile mari


Guvernul ar putea decide impozitarea cu 90% a salariilor foarte mari. Suprataxarea ar putea fi impusa doar bugetarilor care castiga mai mult decat presedintele Romaniei.


Premierul Boc a anuntat ca Guvernul ar putea adopta in curand o ordonanta privind contributia de solidaritate de 90% din salariu. Aceasta ar urma sa fie perceputa de la functionarii care castiga lunar peste 8.000 de lei. "Toti cei care de la stat au venituri peste salariul presedintelui Romaniei, venituri care sunt de peste 80 de milioane de lei vechi, vor fi taxate cu 90%, daca o asemenea propunere se va adopta", a declarat Boc. El a precizat ca impozitarea cu 90% se va aplica la sumele care depasesc limita de 8.000 de lei, mentionand ca pentru bugetarii care castiga din diverse surse 15.000 de lei, diferenta de la 8.000 de lei pana la 15.000 de lei, respectiv de 7.000 de lei, va fi taxata cu 90%. El a precizat ca respectiva contributie ar urma sa fie introdusa pentru acest an, probabil prin ordonanta de urgenta, dupa ce va fi discutata in prealabil cu partenerii sociali. Fondul rezultat in urma impozitarii ar urma sa fie acordat sub forma de sprijin celor cu salarii mici.



Pensia, cumulata conditionat cu salariul



Premierul Boc a declarat, miercuri seara, ca toti pensionarii care au o pensie sub 1.693 de lei o vor putea cumula cu salariul la stat. "Cei care au pensie mai mare de 1.693 de lei vor trebui sa opteze intre pensie si salariu", a precizat Boc. Astfel, pottrivit unei legi adoptate in prima lectura de Guvern, pensionarii pentru limita de varsta, precum si cei ai institutiilor din sistemul justitiei, apararii, ordinii publice si sigurantei nationale vor putea cumula pensia cu veniturile obtinute dintr-o functie remunerata de la bugetul de stat, daca pensia lor este mai mica de 1.693 de lei.Sursa:www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats