joi, 9 aprilie 2009

Presedintele Voronin ia masuri dure/Vom intra in Moldova doar cu vize


Protestele de la Chisinau au scazut ieri semnificativ in intensitate, in schimb s-a inrautatit relatia diplomatica dintre Chisinau si Bucuresti. Presedintele Vladimir Voronin a anuntat ca Moldova va reintroduce vizele pentru romani si l-a declarat persona non grata pe ambasadorul roman.
Republica Moldova a decis introducerea regimului de vize in relatia cu Romania, a anuntat presedintele moldovean, Vladimir Voronin, pe fondul protestelor violente din ultimele zile, relateaza pagina online a RIA Novosti. "Am decis sa introducem vize in relatia cu Romania. In plus, ambasadorul roman in Moldova a fost declarat persona non grata", a declarat ieri Voronin. Acesta i-a cerut diplomatului roman sa paraseasca rapid tara si a acuzat Bucurestiul de implicare in manifestatiile de la Chisinau.
Patru mii de persoane continuau sa protesteze, ieri, la Chisinau pentru a cere anularea rezultatelor scrutinului parlamentar de duminica, castigat de comunisti. Mai multe puncte de trecere a frontierei cu Republica Moldova au fost inchise ieri, blocand accesul a sute de romani in Republica Moldova, motivul invocat fiind ca s-au defectat computerele. Dupa revolta de marti, la Chisinau au fost arestati 193 de tineri. Sursa:www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats