marți, 7 aprilie 2009

Satenii din Neamt le-au gasit o Intrebuintare chiar Si obuzelor/Folosesc bombe pe post de nicovale



Tragedia petrecuta de curand in localitatea nemteana Bargaoani, cand un tanar a fost sfartecat de o bomba pe care incerca sa o sudeze, a scos la iveala un lucru deosebit de grav. Satenii folosesc prin gospodarie tot felul de proiectile.


Pirotehnistii s-au crucit cand au auzit ca majoritatea satenilor detin bombe neexplodate ce dateaza din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial si pe care le folosesc in gospodarie, unii pe post de nicovala, iar altii ca sa-si ascuta coasele. Lucratorii de la Situatii de Urgenta au luat la rand casele din satul cu pricina ca sa gaseasca bombele de artilerie de prin curti.
La ultimul control nu au plecat cu mana goala, ci cu un proiectil exploziv de calibrul 105 milimetri, un cartus de calibrul 7,92 milimetri si trei proiectile explozive de calibru 75 milimetri. O parte dintre sateni au renuntat de buna-voie la "nicovalele cu trotil". Pirotehnistii au declarat ca vor reveni in satul respectiv, mai ales ca sunt persoane care au refuzat sa renunte la bombele pe care le folosesc in gospodarie, desi pericolul e foarte mare. Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats