luni, 6 aprilie 2009

Un tanar din Rovinari, umilit de politia din Bordeaux/ Acuzat pe nedrept de viol, da in judecata Romania si Franta



Un tanar din Rovinari, Gorj, a trait un adevarat cosmar: ridicat de acasa in baza unui mandat de arestare european in care scria ca ar fi participat la un viol pe teritoriul Frantei, omul a ajuns pe mana politiei din Bordeaux fara sa aiba nicio vina. Adrian Apostol s-a intors in Romania si inca nu-si revine din socul prin care a trecut.


Totul a inceput pe 12 martie, cand Adrian Apostol a aflat ca pe numele sau este emis un mandat european de arestare, potrivit caruia ar fi participat la un viol pe teritoriul Frantei. El a acceptat sa fie extradat pentru a-si demonstra nevinovatia. Probele ADN au aratat ca tanarul este nevinovat. Ca urmare, autoritatile franceze l-au aruncat in strada.
"Mi-au dat doua bonuri de masa, sa pot manca la o cantina a saracilor, si mi-au spus sa ma duc la un bloc de romani si sa merg cu ei la furat", povesteste Adrian "aventura" traita dupa eliberare. Fara bani si singur intr-o tara straina, tanarul a cerut ajutorul unor politisti francezi intalniti pe strada. "Vroiau sa ma duca din nou la politie cand au auzit ca sunt roman. Unul dintre politisti se bucura si spunea ca va fi ridicat in grad cu o asemenea captura", isi mai aminteste Adrian. El este hotarat sa dea in judecata atat statul roman, cat si pe cel francez, iar banii pe care ii va obtine sa ii doneze unor copii amarati. "Banii, oricat de multi ar fi ei, nu-mi vor spala rusinea si suferinta. Vreau sa le arat ca nu sunt prost, asa cum au crezut ei", a mai adaugat Adrian. Pe de alta parte, tanarul a mai declarat ca peste aproximativ trei saptamani va merge in Franta sa-si bea cafeaua cu politistii francezi care l-au umilit. "Spuneau ca, daca voi fi nevinovat, sa ma duc in Franta sa beau cafeaua cu ei. Asa am sa si fac, sa le arat ca eu am avut dreptate si nu ei", a conchis Adrian, in timp ce se bucura de libertate.Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats