luni, 16 martie 2009

Crin Antonescu isi masoara puterile cu seful sau de partid/Razboi pe ultima suta de metri in PNL


Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ieri ca este pregatit sa preia conducerea PNL. El si-a fixat ca obiectiv revenirea PNL la guvernare.

Crin Antonescu s-a declarat ieri gata de lupta cu Tariceanu si apt sa preia "fraiele" PNL. "Nu singur, ci impreuna cu o echipa, care este Partidul National Liberal in integralitatea sa", a declarat ieri vicepresedintele PNL, senatorul Crin Antonescu. El a sustinut ieri o conferinta de presa in calitate de candidat la sefia PNL, alaturi de Ludovic Orban, Norica Nicolai, Varujan Vosganian, Dan Radu Rusanu, Andrei Chiliman, Radu Stroe, Daniel Barbu si Adina Valean. "Vorbim despre reformarea PNL, despre mai multa democratie si comunicare in partid, despre deschidere catre societate si cetatean si - cel mai important - despre revenirea la guvernare a PNL", a declarat Crin Antonescu. Pana in prezent, 27 de filiale au anuntat sustinerea lui Crin Antonescu la sefia PNL, la congresul din 20-21 martie 2009. Crin Antonescu sustine ca atuul sau il reprezinta faptul ca nu are "nici unchi, nici pile, nici avere".

Tariceanu apasa cu piciorul pe acceleratie


Ultimele miscari de forta din interiorul organizatiilor arata ca tabara Tariceanu castiga teren. In Muntenia, situatia este inca echilibrata, dar in Transilvania si Moldova tabara Tariceanu se pare ca a luat un avans. In Transilvania, la organizatiile care si-au declarat de la inceput sprijinul pentru actualul presedinte al PNL - Cluj si Salaj - s-au alaturat alte cateva organizatii cheie cum sunt: Hunedoara, Satu Mare, Maramures, Bistritia si Mures. In Maramures, oameni cheie din organizatie - cum este senatorul Titus Pasca - au trecut de partea lui Calin Popescu-Tariceanu. Crin Antonescu ramane insa cu sprijinul lui Radu Stroe. Singura necunoscuta este primarul de la Baia Mare, Cristian Anghel, dar si acesta este convins sa il sustina pe actualul sef al PNL. O situatie interesanta este in organizatia PNL Hunedoara. La inceputul lui martie, seful PNL Hunedoara, Miricia Muntean, l-a sustinut pe Crin Antonescu. Ultimele zile au adus o schimbare si se pare ca atat primarul Devei, cat si presedintele CJ, Mircea Molot, au decis sa joace pentru tabara Tariceanu. Cea mai importanta evolutie a avut loc insa in Moldova. Dupa ce, la inceputul lui martie, Relu Fenechiu si-a declarat public sprijinul pentru Crin Antonescu, se specula ca majoritatea organizatiilor din Moldova il vor urma pe seful liberalilor de la Iasi. Organizatii cheie insa, cum sunt Bacaul sau Vasluiul, au ales tabara Tariceanu. Asta nu inseamna ca Antonescu sta rau, cei de la PNL Iasi fiind clar pro. In rest, reprezentantii organizatiilor PNL din judetele Bacau, Botosani, Buzau, Neamt, Suceava si Vaslui au facut vineri, 13 martie, un apel "la unitatea PNL si la continuarea proiectului liberal", anuntandu-si sustinerea pentru Calin Popescu-Tariceanu, care s-a aflat zilele trecute in organizatiile din Transilvania si Banat.
Va conta cine va reusi sa arate forta, iar tabara Tariceanu a punctat in ultimele zile, Antonescu fiind insa si el foarte avansat. Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats