joi, 12 martie 2009

A impuscat 15 oameni in doua minute Baie de sange la o scoala din Germania


Scene de groaza in apropiere de Stuttgart. Un barbat imbracat in haine de camuflaj a intrat intr-o scoala si a ucis 15 oameni, dintre care noua elevi. Presa locala sustine ca atacatorul este un fost elev.


Un tanar, Tim K., in varsta de 17 ani, imbracat in uniforma militara de culoare inchisa a impuscat ieri-dimineata 15 persoane, noua elevi si sase adulti, intr-o scoala din Winnenden, din apropiere de Stuttgart, in care la momentul atacului se aflau peste o mie de elevi cu varste cuprinse intre 10 si 16 ani. Potrivit martorilor, tragedia s-a petrecut in jurul orei locale 09.45 (10.45, ora Romaniei). Agresorul a reusit initial sa fuga, dar ulterior a fost ucis intr-un schimb de focuri cu politia. Conform acelorasi surse, parintii suspectului au in casa zeci de arme pe care le detin legal. Nu se stie, deocamdata, daca atacatorul a folosit in masacru arsenalul de acasa. Anchetatorii au declarat ca 12 persoane au fost ucise in scoala si alte trei in afara cladirii.

Tatal bestiei, om de afaceri

Tatal presupusului atacator de la scoala ar fi un om de afaceri a carui locuinta a fost perchezitionata de politie. Unitati speciale ale politiei au efectuat o perchezitie la domiciliul acestuia si o interogheaza pe mama suspectului, conform "Der Spiegel". Tanarul a frecventat scoala pana anul trecut, scrie publicatia. Potrivit CNN, atacul a durat aproximativ doua minute.

Aprilie negru

In ultimii ani, mai multe incidente similare au socat Germania. In 2006, un barbat cu fata acoperita si care avea explozibili asupra sa a deschis focul intr-o scoala din orasul Emsdetten, din vestul Germaniei, ranind cel putin 11 persoane, dupa care s-a sinucis. In aprilie 2002, Germania trecuse prin cel mai grav incident petrecut la o scoala, cand un barbat inarmat a ucis 16 persoane si apoi s-a sinucis, la un liceu din Erfurt, in estul tarii. Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats