luni, 27 aprilie 2009

I se va face injecţia letală


Speranţa de eliberare a romanului condamnat la moarte in SUA s-a destrămat.

S-a chinuit luni la rand să obţină o rejudecare a cazului său, pe motiv că probele sunt insuficente şi că totul a fost o înscenare, însă juriul nu s-a lăsat păcălit de românul Gabby Tennis, în vârstă de 29 de ani, condamnat în 2006 la moarte, prin injecţie letală. În doar două ore, tribunalul din oraşul Fort Lauderdale a decis din nou, ieri, fără echivoc, că românul e vinovat de crima odioasă. Acum mai rămâne de văzut când se va pune în aplicare sentinţa.

“Gabby Tennis, eşti vinovat de moartea în chinuri a lui Albert Vessella, veteran american de 91 de ani, pe care l-ai ucis cu sânge rece, călcându-l în picioare”. Aşa a citit un membru al juriului verdictul, sub ochii consternaţi ai românului care, de data aceasta, s-a apărat singur. Imediat ce judecătoarea Susan Lebow ( care, din cauza unei erori de procedură, era cât pe ce să-l lase pe Tennis liber în 2006) a luat din nou act de decizie, a cerut unui ofiţer din sală să-l încătuşeze pe român şi să-l ducă din nou la închisoare.


Nu se ştie data execuţiei



Imediat ce juriul a părăsit sala, condamnatul s-a adresat cu tupeu judecătoarei: “Să nu mai lungim vorba. Să terminăm odată cu totul”. În zilele următoare, autorităţile statului Florida vor pune la punct detaliile pentru execuţie, însă procedurile ar putea dura, conform şerifului din Fort Lauderdale cel puţin un an.Sursa:www.libertatea.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats