vineri, 24 aprilie 2009

«La puşcărie cu ea, e o denaturată!»




Tanăra gravidă din Bragadiru care a negociat cu reporterii ziarului Libertatea vanzarea propriilor copii este desfiinţată chiar de familia ei. "E o denaturată, asta nu este mamă. Ne-a făcut pe toţi de ras!", ne-a declarat, supărată, mama Costinei Zaharia.


“Este o nenorocită, să se ducă la puşcărie! Şi ea şi concubinul ei, Vicenţiu (n.r. - bătrânul de 74 de ani care a ajutat- o pe Costina să pună la cale această afacere). Copiii ăia, noi i-am crescut, mergeam să adunăm fier vechi, dădeam cu săpăliga să luăm o bucată de pâine ca să avem ce pune pe masă, iar ea venea, lua alocaţia copiilor (n.r. – femeia are trei copii: doi băieţi şi o fată) şi se ducea şi o cheltuia pe ţigări şi băutură. Nu ştia decât să meargă la barbaţi, să se culce cu ei. Şi-a făcut copiii să plângă, fiica cea mare, de 12 ani, nici nu s-a mai dus la şcoală, de frică să nu o ia mă-sa, să o vândă”, au declarat, în exclusivitate pentru Libertatea, părinţii, fraţii, surorile şi cumnaţii traficantei de copii.


O acuză că îşi dă banii pe ţigări şi pe băutură


“Numai noi ştim cât de greu ne este, lucrăm noaptea la spălătorii auto, adunăm fier vechi, muncim din greu ca să avem şi noi o bucată de pâine şi un cartof, să punem pe masă. Au fost zile când am răbdat, ca să aibă copiii ce mânca. Noi i-am crescut copiii, noi am avut grijă să aibă ce mânca, să fie spălaţi, îngrijiţi... Şi ea să-i vândă? E o nebună. D-asta venim şi spunem că îşi merită soarta. Să o închidă 7 ani, 12 ani, atât cât trebuie, pentru că merită. Şi noi avem copii, dar nu ne-am gândit o clipă să-i vindem...”, au continuat membrii familiei.

“Fiica cea mare a Ioanei (n.r. - traficanta de copii) a avut grijă de fraţii ei. Se ducea, lua apă cu bidonul şi le spăla hainele, le dădea să mănânce. Iar mă-sa când venea şi o vedea pe fata ei că stă în genunchi, la lighean, şi spală hainele fraţilor, nu venea să-i zică: «Lasă-mă, mamă, pe mine să splăl». Nu! Pe ea o interesau banii. Atât. Nu-i păsa deloc de copii!”, povestesc rudele tinerei din Bragadiru care a vrut să ne vândă doi copii contra sumei de 23.000 de euro.


S-a tuns crezând că scapă


Gândind, pesemne, că va reuşi să treacă neobservată după ce şi-a scos la mezat doi copii, dintre care unul nenăscut, purtat în pântece, Costina Zaharia, în vârstă de 28 de ani, din Bragadiru, şi-a “tras” un nou look. Speriată că s-a văzut în ziarul Libertatea, dar şi pe mai toate posturile de televiziune, vânzătoarea de prunci şi-a tăiat considerabil din pletele care, în timpul negocierilor cu jurnaliştii, îi cădeau peste umeri. Sau, poate, s-a ferchezuit în ideea că tocmai parafase o afacere care trebuia sărbătorită cum se cuvine


Femeia şi protectorul ei vor fi expertizaţi psihiatric


Reporterii cotidianului Libertatea care, prin ancheta lor jurnalistică, i-au descoperit în urmă două săptămâni pe femeia din Bragadiru care îşi scosese la vânzare doi copii, un băieţel de 4 ani şi altul nenăscut încă, dar şi pe protectorul ei, vor fi martori în dosarul penal întocmit de anchetatori celor doi. Procurorii de la Cornetu-Ilfov i-au chemat pe colegii noştri la audieri săptămâna viitoare. Tot atunci, Vicenţiu Constantin (foto), de 74 de ani, şi gravida Costina Zaharia (28 de ani), cercetaţi penal pentru infracţiuni la Legea Adopţiei, vor fi trimişi la IML pentru a fi expertizaţi psihiatric, procurorii dorind să afle astfel dacă cei doi au avut discernământ în momentul în care au vrut să vândă copiii.


Nouă suflete în două camere


Familia Zaharia stă, din mila autorităţilor, la marginea localităţii, pe un câmp, în ceva ce cu indulgenţă poate fi numit casă. Imobilul (foto) nu are decât două camere de patru metri pe cinci. Acolo mănâncă, dorm, se spală. “Ne-am fi dorit o casă mai mare, dar nu ne plângem. Să dea Dumnezeu să ne ţină sănătoşi, să muncim, să avem ce pune pe masă”, spun ei. Sunt săraci lipiţi, dar cinstiţi. Nu cerşesc, nu dau în cap, nu îşi vând copiii, aşa cum a făcut Costina.Sursa:www.libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats