vineri, 24 aprilie 2009

Ministrul Turismului cauta solutii pentru Inghesuiala din statiunile montane


Elena Udrea vrea sa mute Valea Prahovei



Elena Udrea vrea o statiune in Bucegi, ca alternativa la Valea Prahovei, amplasata in zona Padina-Pestera.



Ministrul Turismului, Elena Udrea, si-a anuntat ieri sprijinul prin promovare si fonduri de la buget pentru un proiect al autoritatilor locale din Dambovita. Initiativa are in vedere nici mai mult, nici mai putin decat construirea unei statiuni turistice in zona Padina-Pestera, finantarea totala fiind de aproximativ 200 milioane de euro. "Proiectul acesta trebuie sa demareze cat mai repede. Ne trebuie o alternativa la Valea Prahovei", a declarat ieri Elena Udrea, aflata in vizita la Moroeni-Dambovita.
Conform proiectului, in zona ar urma sa fie construite o serie de partii de schi, piscine si stranduri. De asemenea, ar urma sa fie amenajate terenuri pentru sporturi de iarna, dotate cu instalatii de transport pe cablu si instalatii de apa si tunuri de zapada, precum si parcari si unitati de cazare.
Totodata, se va moderniza infrastructura rutiera, desi Elena Udrea considera ca, in anumite cazuri, drumurile neamenajate ar fi un atu al zonei. "Stadiul rudimentar al infrastructurii poate fi un avantaj. Putem porni de la acest stadiu, oarecum inapoiat, si putem crea o zona turistica pretabila la ecoturism", a spus Elena Udrea, referindu-se la drumul de 40 de kilometri, destul de greu accesibil, dintre Moroeni si hotelul Pestera din zona Padina-Pestera.Sursa:www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats