joi, 23 aprilie 2009

Rudele Si cunostintele romanului din Sovata, arestat In Bolivia pentru complot Impotriva presedintelui Evo Morales, sunt Socate"



"Bag mana-n foc ca Elod nu e terorist"

Locuitorii din Sovata sunt inca socati dupa ce au aflat ca doi tineri care au crescut in oras sunt acuzati de terorism, fiind banuiti ca au pus la cale asasinarea presedintelui bolivian Evo Morales. Magyarosi Arpad, care a fost ucis la Santa Cruz intr-un schimb de focuri cu politia boliviana, si Toaso Elod, care a fost arestat in acelasi caz, au copilarit la Sovata.


O fosta profesoara a lui Toaso Elod si socrul surorii lui sustin ca tanarul era foarte bine-crescut si inofensiv, nefiind in stare sa omoare nicio musca, darmite sa apese pe t ragaci. Elod a fost crescut de tata si sora mai mare dupa moartea mamei sale, in copilarie. "Sora lui era mai mare si era ca o mama pentru el. Dupa ce a terminat clasa a X-a, ea s-a mutat la liceu in Odorhei pentru ca ii placeau foarte mult limbile straine. Apoi au plecat amandoi la Budapesta. Dar eu bag mana in foc ca Elod nu este terorist", a spus profesoara. Socrul surorii lui, Denes Sandor, isi aminteste de Elod ca de un tanar foarte bland. "Are foarte multi prieteni si nu pot sa cred ca este teror ist. Nu cred si nu pot sa accept ce se spune despre el, are un suflet bun. Toata lumea il iubeste si-l respecta", a spus Denes Sandor.
Unchiul lui Magyarosi Arpad, Toth Janos, sustine ca nu se mira ca baiatul a intrat "intr-o gasca extremista", pentru ca mama lui nu s-a ocupat prea mult de educatia celor doi copii. "Mamei lui ii placea sa se distreze si a neglijat copiii. Nu s-a ocupat prea mult de copiii ei", a spus Toth, care n-a mai tinut legatura cu familia surorii sale din 1992, cand aceasta a plecat in Ungaria. Femeia l-a sunat acum sa-l roage s-o ajute sa repatrieze trupul baiatului.

Legiunea Secuiasca strange bani pentru repatrierea lui Magyarosi


Pe blogul lui Arpad Magyarosi , prietenii si colegii din Legiunea Secuiasca au postat un filmulet in amintirea tanarului ucis in Bolivia, dar si un anunt, cu un cont bancar, pentru a-i ajuta familia sa-i repatrieze trupul. Tanarul cetatean roman de etnie maghiara avea stranse legaturi cu gruparea iredentista Tinerii Maghiari din Ardeal si cu Legiunea Secuiasca. Gruparea paramilitara Legiunea Secuiasca are statut legal, fiind recunoscuta de catre statul ungar si isi desfasoara activitatea in Romania de ani buni, antrenandu-se in Muntii Ciucului.Sursa:www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats