marți, 14 aprilie 2009

S-a reprofilat dupa gratii/Exorcistul de la Tanacu, dascal pentru puscariasi


Preotul Daniel Corogeanu, care a ucis o maicuta la Manastirea Tanacu, tinand-o legata trei zile pe o cruce, s-a transformat in invatatorul detinutilor de la Penitenciarul Vaslui.


Absolvent al unui liceu industrial din Vaslui si cu doi ani de facultate pe la Iasi, Corogeanu ii invata pe puscariasi literele alfabetului si ii initiaza in tainele caligrafiei, avand in vedere ca timpul ii permite. Gardienii care il pazesc zi de zi sustin ca fostul preot de la Manastirea Tanacu a devenit un adevarat factor de echilibru pentru detinuti. Pe langa faptul ca citeste foarte mult, in special din carti bisericesti, Corogeanu ii consiliaza pe puscariasi, in speranta ca, odata ce-si vor ispasi pedeapsa, vor reusi sa se integreze in societate.
In paralel, Corogeanu picteaza icoane pe sticla.
Preotul de la Manastirea Tanacu a fost condamnat in 2007 la sapte ani de inchisoare pentru sechestrarea maicutei Irina Cornici, care a murit dupa ce stat legata trei zile pe o cruce, fara apa si mancare. Maica stareta a fost si ea condamnata la sase ani de inchisoare, iar trei maicute gasite complice in acest caz cutremurator au primit cinci ani de inchisoare. Sursa:www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats