joi, 28 mai 2009

Copilul lui Bahmu, între viaţă şi moarte!


Insărcinată cu al doilea copil al familiei Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a fost operată de urgenţă la maternitatea Polizu, medicii trebuind să intervină prin cezariană pentru a-i salva viaţa copilului. Acesta s-a născut prematur, cu o greutate de 900 de grame. Medicii au reuşit să-l stabilizeze, micuţul fiind acum în incubator. Personalul medical care s-a ocupat de caz, citat de Gardianul, speră să-l treacă de primele zile cu ajutorul aparatelor, urmând a se pronunţa în privinţa şanselor de supravieţuire a acestuia în următoarele zile.

Potrivit Gardianul, doctorul care a efectuat intervenţia a fost Horia Cioflan.

Bahmu a mai avut probleme în februarie, când a trebuit să se interneze de urgenţă în spital, din cauza unei hemoragii puternice.


Ce este serclajul

Serclajul este o procedură chirurgicală ce are scopul de a menţine colul uterin închis pe toată durata sarcinii. Procedura constă în coaserea colului cu un fir gros, care va împiedica alunecarea bebeluşului în exterior - deci o naştere prematură. În mod normal, colul uterin ar trebui să rămână închis până aproape de finalul celor 40 de săptămâni de sarcină. Din păcate, în cazul Adrianei, serclajul nu a ţinut, membranele rupându-se sâmbătă. Sursa:www.libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats