joi, 28 mai 2009

Externata dupa ce a supravietuit gripei porcine


Se plimba libera prin Bucuresti. Feriti-va!






Bucuresteanca diagnosticata cu gripa porcina a fost externata, aseara, dupa ce medicii au stabilit ca nu exista riscul ca pacienta sa raspandeasca virusul ucigas. Specialistii in boli infectioase au descoperit, cu uimire, ca bolnava a reusit sa elimine virusul dupa ce s-a tratat cu... aspirina si paracetamol.


Medicii care au consultat-o pe femeia de 30 de ani intoarsa din SUA, saptamana trecuta, cu o forma usoara de gripa porcina au descoperit, cu stupoare, ca pacienta a tratat boala ca pe orice viroza banala, cu paracetamol si aspirina. Totusi, din cauza starilor febrile mari (temperatura de peste 38 de grade), a tusei si secretiilor apoase din nas, bucuresteanca s-a ingrijorat si s-a prezentat pentru o consultatie la Institutul "Matei Bals" din Capitala. Dupa analizele efectuate la spital, medicii au descoperit ca bucuresteanca era infectata cu noul virus gripal. "Noi consideram acest caz suspect, am trimis analizele spre confirmare finala la Londra, desi el a fost confirmat in Romania cu testele uzuale" a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.
Femeia a fost internata in spital, marti seara, impreuna cu cei doi copii ai sai. Atat mama, cat si micutii (in varsta de un an si doua luni, respectiv trei ani si jumatate) au fost supusi unor serii de analize minutioase. Cum starile specifice gripei erau pe sfarsit, doctorii au considerat ca nu reprezinta un pericol pentru persoanele din jur, iar femeia poate pleca acasa. "Ea are o forma usoara de boala si nu mai prezinta acum riscul de a raspandi virusul. Pacienta s-a prezentat la medic intr-o faza in care virusul a fost eliminat si nu mai poate infecta alte persoane. Femeia se simte foarte bine acum, iar copiii nu prezinta niciun simptom de gripa noua" a precizat directorul institutului, Adrian Streinu-Cercel. Acesta a adaugat ca pacienta nu a primit niciun fel de tratament in spital pentru ca boala era deja pe sfarsite. De cealalta parte, ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a mentionat ca "starea de sanatate a femeii este buna, in prezent i se face tratament cu antivirale".


Monitorizati de medici



Bucuresteanca a fost externata, ieri dupa-amiaza, insa va trebui sa stea in casa timp de sapte zile, perioada cand va fi monitorizata de cadrele medicale. Referitor la acest prim caz din Romania de gripa cu noul virus, ambasada americana nu a fost inca informata, iar reprezentantii Aeroportului "Henri Coanda" nu au inceput nicio ancheta.




Alarma falsa la Timisoara



Tinerii de la Timisoara internati de urgenta, marti, pentru ca aveau simptomele gripei porcine au plecat din spitalul de boli infectioase "Victor Babes" dupa ce medicii au stabilit ca sufera de o banala rinofaringita. Analizele trimise la la Institutul Cantacuzino infirma suspiciunea de infectare cu virusul gripei A(H1N1). Cei doi, barbatul spaniol, iar femeia romanca, au venit din Spania, duminica, in vacanta. Rudele au chemat salvarea pentru ca amandoi aveau febra si dureri in gat.




Ultima ora


Alte doua cazuri de contaminare cu virusul A(H1N1)



Tatal romancei de 30 de ani care a fost diagnosticata ieri, in premiera, cu gripa porcina, precum si una dintre fetitele ei s-au contaminat cu virusul AH1N1, au anuntat ieri seara surse medicale, citate de Antena 3. Cei doi se aflau aseara la spitalul "Matei Bals" din Bucuresti. Informatiile erau controversate privind prezenta mamei, Liliana C., in spital, managerul Adrian Streinu-Cercel anuntand ca ea a parasit spitalul. Unele surse sustineau, totusi, aseara ca femeia se afla inca in spital. "Nu putem vorbi despre cazuri confirmate pentru ca maine (astazi - n. red.) se repeta probele de laborator", a precizat aseara Geza Molnar, consilierul ministrului Sanatatii, referindu-se la cele doua cazuri suspecte. Specialistul a mentionat ca fetita nu prezinta deocamdata decat secretii nazale si a subliniat ca in cazul mamei este vorba despre o forma usoara de gripa. Misterul s-ar putea lamuri vineri, cand sunt asteptate rezultatele de la Londra in cazul celor trei. Sursa:www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats