miercuri, 13 mai 2009

«Este un lucru foarte grav»


Avocaţii spun că Mihaela riscă enorm dacă se va dovedi că divorţul de Bogdan Rădulescu nu există in acte.

In numărul nostru de ieri, Bogdan Rădulescu, primul soţ al Mihaelei, declara că nu există acte care să dovedească existenţa divorţului dintre ei, după căsătoria oficiată pe 4 decembrie 1988: “Avocatul meu a cercetat minuţios arhiva existentă, dar nu a găsit nimic, nici un act oficial, nici o dovadă care să ateste că Mihaela a divorţat de mine. (...) In cursul anului 1995, ea mi-a comunicat că divorţul a avut loc. Deşi i-am solicitat explicaţii suplimentare legate de divorţ, a refuzat orice discuţie”. Mai mult, Bogdan susţine că nu a primit nici o citaţie de-a lungul timpului, deşi adresa din buletin nu s-a schimbat multă vreme. În rândurile de mai jos, vă prezentăm opiniile câtorva avocaţi, specialişti în domeniu, care declară ce riscă Mihaela,daca Bogdan Radulescu are dreptate in acest caz.

Aurelian Pavelescu

“În cazul unui divorţ, soţul trebuia să fie citat de instanţă. Dacă nu a fost citat, procesul nu există. Să se mai căute o dată la arhive”.

Cătălin Dancu

“Conform legii, cel care este învinuit într-un proces de divorţ poate fi citat în mai multe feluri, la domiciliu, la uşa instanţei, prin mica publicitate sau la avizierul primăriei de domiciliu. Desfacerea căsătoriei se putea face şi în lipsa învinuitului. Conform Codului Civil, cel care a divorţat nu se poate recăsători fără ca Oficiul de Stare Civilă să-i elibereze un document din care să reiasă că este necăsătorit. Acesta se eliberează în baza unei sentinţe de divorţ, în cazul în care ai mai fost căsătorit, sau în baza unei declaraţii pe propria răspundere că nu ai avut niciodată un mariaj. Dacă cineva se căsătoreşte în acelaşi timp de două sau mai multe ori, poate fi acuzat de bigamie. Conform articolului 303 din Codul Penal, bigamia se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani”.

Ilie Iordăchescu

“Nimeni, nici o persoană din România nu se poate căsători pentru a doua oară, dacă nu are la mână o decizie de divorţ în care să se arate că mariajul anterior s-a încheiat. Cât priveşte faptul că unul dintre soţi susţine că n-ar fi fost citat de judecători, acest lucru este practic imposibil. Instanţa este obligată prin lege să citeze toate părţile unui proces, fie el civil sau penal. În cazul unui divorţ, eu cred că necitarea vreunuia dintre soţi ar putea fi explicată prin faptul că persoana şi-a schimbat domiciliul. Neavând un răspuns la citaţii, judecătorii au trecut la citarea prin mica publicitate. Dacă partea n-a citit ziarul, nu s-a prezentat la proces, divorţul s-a judecat în lipsă”.

Cristian Sîrbu

“Dacă nu există o sentinţă de divorţ între el şi ea, aceasta din urmă ar putea avea de suferit pe latură penală. Dacă persoana s-a recăsătorit cu cel de-al doilea soţ fără să aibă o hotărâre definitivă şi irevocabilă de divorţ este un lucru foarte grav. Poate fi acuzată de bigamie, fals şi uz de fals. Ar trebui să se mai verifice încă o dată la Oficiul de Stare Civilă din cadrul primăriei care a încheiat căsătoria dacă există sau nu actul privind desfacerea mariajului”.

Libertatea a încercat să obţină replica Mihaelei Rădulescu la afirmaţiile făcute de primul ei soţ. Însă, diva a ales să nu răspundă, ci doar să-şi manifeste dezaprobarea faţă de ziarul nostru.Sursa:www.libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats