marți, 5 mai 2009

«Monstrul», abandonat de părinţi la capelă



Trupul celui osandit în celula din Penitenciarul Codlea, parcă, după reguli nescrise, ştiute şi respectate doar de puşcăriaşi, a ajuns, precum cel al victimelor sale, al Mădălinei Motrună şi al Vasilicăi Mihai, între patru scânduri. Sicriul în care Ionuţ George Nicolae, “Monstrul din Braşov”, zace acum fără suflare a fost depus, ieri la amiază, după un drum făcut cu o maşină înmatriculată, culmea ironiei, cu numărul “FUN”, la capela Cimitirului “Sfânta Treime”, din cartierul braşovean Schei, în al cărui pământ va fi coborât.

Nici părinţii săi sau măcar vreo altă rudă nu au avut puterea să rămână la priveghi, la căpătâiul asasinului care la rându-i a plătit cu viaţa pentru ororile comise. Cu toţii l-au abandonat, parcă, înainte de despărţirea eternă. Doar licărul a două lumânări, care ardeau pieziş în- tr-un şfeşnic, îl vegheau pe Ionuţ, cel care a fost sugrumat, acum două zile, de colegul lui celulă, alături de care stătuse patru luni.


Anchetatorii nu au nici un dubiu că ucigaşul lui Ionuţ este Mihai Cătălin Szasz (21 de ani), închis pentru falsificare de monedă şi cercetat în paralel pentru zeci de furturi şi de tâlhării. “Colegul de celulă a fost audiat, iar în interiorul penitenciarului vom demara o anchetă pentru a afla cu exactitate în ce condiţii a survenit moartea. Întrucât este vorba despre un deces survenit în penitenciar, luăm în calcul toate posibilităţile, inclusiv varianta omorului la comandă”, a declarat Alina Popescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.



«L-am omorât!»




De cand a pus piciorul în puşcărie, Mihai Cătălin Szasz (21 de ani), individul care l-a ucis în celul
ă pe “Monstrul din Braşov”, a fost o pacoste pentru gardieni.


Sâmbătă noaptea, din celula cu numărul 54 a Penitenciarului Codlea, pe care Cătălin o împărţea cu Ionuţ George Nicolae, s-a auzit un urlet. “L-am omorât!”, le-a strigat Cătălin Szasz gardienilor care se grăbeau să deschidă lacătele de la cele două grilaje dincolo de care “Monstrul” zăcea fără suflare. Ieri, uşa camerei în care Ionuţ George a fost ucis era sigilată.

Szasz a fost mutat şi acum e singur într-o altă încăpere. Pare să nu aibă nici un fel de remuşcări din moment ce, spun cei care l-au văzut, chipul îi e senin. O fire vulcanică, individul ce şi-a creat un renume în tagma hoţilor şi a bandiţilor, date fiind zecile de infracţiuni ce-i umplu cazierul, s-a certat cu toată lumea, de la gardieni la colegi de suferinţă. Când vreunul dintre puşcăriaşi nu se dădea din calea lui, sărea imediat la bătaie. A şi fost, de altfel, sancţionat de opt ori în penitenciar. La numai o zi de la crima din închisoare, reporterii Libertăţii au intrat, ieri, în camera cu numărul 55, aflată lângă “celula morţii”.

Am încercat să reconstituim, în ciuda spaţiului îngust, a lucrurilor aruncate alandala de “locatari” şi a mirosului care te trimitea cu gândul mai degrabă la ghenele de gunoi, momentul în care Szasz i-a frânt gâtul lui Ionuţ.


«În timp ce-l strângeam de gât, simţeam o ură foarte mare»


Ultima seară din viaţa lui Ionuţ George Nicolae, cel supranumit “Mon
strul din Braşov”, a fost una a confesiunilor.



Sâmbătă seară, ucigaşul Mădălinei Motrună şi al Vasilicăi Mihai s-a apucat să-i povestească lui Cătălin Szasz cum le-a omorât pe fete. Ionuţ i-a făcut chiar şi o demonstraţie colegului de celulă. L-a prins de gât, aşa cum a făcut în trecut şi cu una dintre victime. “Dacă vreau, te ucid şi pe tine”, i-a spus râzând “Monstrul” lui Cătălin. Speriat, tânărul de 21 de ani l-a prins de gât pe dublul asasin, până când acesta şi-a dat ultima suflare.

“În acel moment, am avut impresia că nu-i mai pot da drumul şi m-am amintit toate poveştile pe care mi le-a spus George legat de faptele pe care le-a comis! (...) În timp ce-l strângeam de gât, simţeam o ură foarte mare pe el şi pur şi simplu nu mai puteam să-i dau drumul”, a declarat Cătălin în faţa procurorilor.


A ucis două femei


Ionuţ George Nicolae a fost supranumit “Monstrul din Braşov” după ce, pentru bani, a omorât două femei. Prima victimă a taximetristului asasin a fost Vasilica Mihai (27 de ani), din Zărneşti, Braşov, care, în 2006, a căzut răpusă sub lovituri de piolet. În august 2007, criminalul o tortureaza şi apoi o ucide pe Mădălina Motrună (17 ani), fiica adjunctului pompierilor din Braşov. Fata a plătit cu viaţa pentru că nu a vrut să spună unde ţin părinţii ei 30.000 de euro, bani la care râvnea Ionuţ. Ambele cadavre au fost găsite în iulie 2008, într-o casă din Bacău.



«Trebuia să-l chinuiască»


Cristina Mihai, sora victimei Vasilica, ne-a declarat ieri: “Nu sunt bucuroasă. A scăpat prea uşor, a murit mult prea repede, fără să sufere. Trebuia să-l chinuiască aşa cum a chinuit-o el pe Vasilica. Trebuia să-i rupă un deget, două, cum i-a făcut nenorocitul surorii mele. Se vede că a fost mâna lui Dumnezeu. Nu a scăpat nici în puşcărie de ea. Noi nu am avut de-a face cu asta, nu am fost în puşcărie să-l plătim pe criminal. Îmi pare rău că l-a omorât aşa, trebuia să-l chinuiască mai mult. Oricum, vrem să continuăm procesul, să vedem dacă a avut complici care trebuie să plătească”, a declarat Cristina Mihai, sora cea mare a Vasilicăi.

Sursa:www.libertatea.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats