vineri, 5 iunie 2009

Cum o fi să ai salariu de 35.000 de lei?





Atat a caştigat intr-o lună Andreea Frăsie, angajată a Autorităţii Aeronautice Civile. Sora ei, salariată in aceeaşi instituţie, a luat 12.420 de lei.

Să fii bugetar nu e tocmai rău! Cel puţin, nu pentru toată lumea. Dacă în România profesorii trăiesc în sărăcie, cu câteva sutede lei pe lună, există alţi angajaţi la stat cu venituri colosale. Iată un exemplu: recent au ieşit la iveală documentele conform cărora surorile Andreea şi Loredana Frăsie, angajate la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), au avut, în luna octombrie a anului trecut, venituri de 35.022 de lei şi, respectiv, 12.420 de lei.

Cele două surori nu au o vechime considerabilă în muncă, timp în care să poată acumula experienţă sau să fi devenit experte în “combinaţii” care să le aducă la sfârşitul lunii atâta bănet! Nu, nici vorbă de asta! “Surorile Frăsie fac parte din gaşca lui Geică (n.r. - fostul director general al AACR, devenit celebru ca fiind românul cu cea mai mare pensie).Andreea are 28 de ani şi, la sfârşitul anului trecut, era director adjunct, mai exact, şefă peste două direcţii din cadrul AACR: navigaţie şi informare aeronautică, supraveghere şi verificări de zbor. Fata nu a venit cu mâna goală la Autoritate: a adus-o şi pe sora ei, Loredana, care are doar 23 de ani. Tânăra nici nu a ieşit bine de pe băncile facultăţii, că a şi fost proiectată în funcţia de şef serviciu al Departamentului de Comunicare şi Relaţii Publice”, ne-au declarat surse din cadrul AACR. Pentru activităţile pe care cele două tinere le-au desfăşurat în cadrul instituţiei, acestea au fost răsplătite... cum se cuvine: în luna octombrie 2008, Frăsie Loredana a avut o primă de 7.000 de lei, iar Frăsie Andreea a încasat un bonus de 20.000 de lei! Cumulat cu salariul, prima dintre surori a avut un venit net de 12.420 lei, iar cea de-a doua, de 35.022 lei. Între timp, Adrian Vasilache, noul şef al Autorităţii, i-a tăiat din macaroană Andreei Frăsie: a “retrogradat- o” la funcţia de inspector la Serviciul de Standarde şi Reglementări pentru Aeroporturi, din cadrul Direcţiei Aeroporturi.

“Se pare că fata semnase un contract în care se stipula, printre altele, că, indiferent de funcţia pe care o va ocupa, o anumită perioadă va primi acelaşi salariu, de minimum 20.000 de lei. Pentru că a fost dată jos de la cârma AACR, Andreea Frăsie se judecă acum cu instituţia”, mai spun sursele noastre.

Florea Geică, pensie de aproape 30.000 lei

Florea Geică, fostul director al Autorităţii Aeronautice Civile Române, a devenit celebru la sfârşitul anului trecut, când s-a aflat că primeşte o pensie colosală: aproape 30.000 de lei pe lună. Mai mult decât atât, chiar după pensionare, el a rămas consilier în instituţie, funcţie pentru care era remunerat cu o altă sumă uriaşă. În aceeaşi perioadă s-a mai aflat că cel mai bogat pensionar dintr- o instituţie de stat îşi crease, pe vremea când încă mai conducea AACR, o adevărată gaşcă, printre angajaţii privilegiaţi aflându-se surorile Frăsie, Loredana şi Andreea. La loc de cinste erau alte două personaje: Irina Iliescu, inspector aeronautic, şi Daniela Răcătej, şef serviciu juridic. Sursa: www.libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats