marți, 2 iunie 2009

Trebuia să fie în avionul morţii




O veste a ingrozit ieri lumea intreagă. Un avion Air France cu 228 de oameni la bord a dispărut deasupra Oceanului Atlantic, la ora 5.15 - ora Romaniei. Conform companiei de zbor, în aeronavă se afla şi o româncă. Cotidianul Gândul a publicat azi mărturia şocantă a altei românce, Oana Vădeanu, stabilită în Brazilia, care trebuia să se îmbarce ieri, chiar în cursa morţii Rio de Janeiro - Paris.

Oana Vădeanu Spudeit şi fiica sa de 10 luni au scăpat cu viaţă după ce şi-au anulat în ultimul moment rezervarea la cursa Air France pentru Paris din Rio, conform cotidianului Gândul. Oana a lucrat ca reporter la departamentul de ştiri al postului Radio Vest din Timişoara şi timp de 7 ani a fost iubita lui Dani Oţil, matinalul de la Antena 1 şi actualul iubit al Mihaelei Rădulescu.

Acum aproape doi ani, Oana s-a căsătorit în Brazilia, stabilindu- se la 1.000 de kilometri sud de Rio în localitatea Florianopolis, alături de soţul şi de fiica ei de 10 luni, Anais. Ieri dimineaţă a deschis, ca de obicei, computerul ca să citească ziarele din Brazilia şi din România şi a aflat vestea despre dispariţia avionului.


“Am îngheţat când am citit ştirea. Am verificat încă o dată dacă era cursa la care aveam rezervare. Era. Am luat-o pe micuţa Anais în braţe şi i-am mulţumit lui Dumnezeu că n-am fost şi noi în acel avion. Sunt încă împietrită. Cineva acolo Sus ne iubeşte”, a mărturisit Oana pentru Gândul.

O altă româncă se afla în aeronava dispărută în Oceanul Atlantic

Avionul Air France care transporta 228 de persoane, printre care şi o româncă, a dispărut, ieri dimineaţă, deasupra Oceanului Atlantic, între Rio de Janeiro şi Paris, probabil lovit de fulger, a anunţat compania franceză, în timp ce surse din serviciile aeroportuare nu mai au “nici o speranţă” de a găsi supravieţuitori.

“Cel mai probabil, avionul a fost lovit de fulger”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei franceze, François Brousse. Acesta ar putea fi cel mai grav accident înregistrat de compania aeriană franceză şi una dintre cele mai mari catastrofe aviatice din ultimii ani din întreaga lume.

Avionul, care transporta 216 pasageri, printre care şapte copii şi un bebeluş, şi 12 membri ai echipajului, “a intrat într-o zonă cu furtună şi turbulenţe puternice, care au provocat defecţiuni” şi a trimis piloţilor şi turnului de control un mesaj automat, semnalând un scurtcircuit.

Airbusul A330, care a decolat duminică de la Rio, la ora locală 19.00 (1.00, ora României), urma să aterizeze la Paris luni, la ora locală 11.10 (12.10, ora României), pe aeroportul Roissy. “Nu mai există nici o speranţă”, a declarat o sursă aeroportuară.

Cel puţin 73 de francezi, 20 de germani, cinci italieni, o româncă şi un portughez se numără printre cetăţenii europeni care se aflau la bordul avionului Air France dispărut deasupra Oceanului Atlantic, a anunţat ministrul francez al transporturilor. Sursa:www.libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats