luni, 18 mai 2009

Cine a cântat de fapt: Lucia sau Elena?


Prestaţia Elenei Gheorghe la finala concursului Eurovision a dat naştere la acuzaţii grave in presa britanică. In cotidianul Daily Mail au apărut speculaţii potrivit cărora "fata din Balcani" nu a cântat, ci doar a mimat şi că, de fapt, adevărata interpretă s-ar fi aflat “în umbră”, pe scenă, dar mai în spate.

“Este o mare tâmpenie! Lucia Dumitrescu a cântat pe post de backing vocal, de asta s-a aflat pe scenă, nu ca să cânte în locul Elenei. Nici nu merită să comentez....”, ne-a spus Dan Manoliu, şeful delegaţiei României.

Lucia Dumitrescu: "Doamne fereşte, cum să facem aşa ceva?! E o mare prostie. Nu te poţi face de râs într-o astfel de competiţie, într-un asemenea mod. Cine o cunoaşte pe Elena îi ştie foarte bine şi vocea"

Elena Gheorghe: "Mi se pare penibil să se spună că nu am cântat eu. Pot demonstra oricând că am cântat, că era vocea mea.
Eu pot chiar să-i dau în judecată şi să le cer daune"

«Pentru noi, Elena a câştigat!»



Emoţii mari, sâmbătă seara, acasă la familia Elenei Gheorghe, în localitatea ilfoveană Clinceni. Părinţii şi fratele interpretei, alături de vecini, rude şi prieteni, nu s-au dezlipit de televizor şi au urmărit cu sufletul la gură concursul. Chiar dacă Elena nu a reuşit să se claseze pe podium, susţinătorii ei nu s-au descurajat. “Pentru noi, Elena a câştigat!”, ne-a declarat Marioara Gheorghe, mama interpretei.



Nu vom scăpa de semifinale

România a ocupat anul acesta locul 19, adunând doar 40 de puncte. Tările care ne-au acordat puncte sunt: Spania (7 p.), Macedonia (5 p.), Turcia (5 p.), Serbia (2 p.), Cipru (2 p.), Azerbaidjan (3 p.), Portugalia (2 p.), Irlanda (2 p.) şi Republica Moldova (12 p.). În consecinţă, din cauza poziţiei ocupate de ţara noastră, nici anul viitor, la cea de-a 55-a ediţie, care se va desfăşura în Norvegia, nu vom scăpa de semifinale.

Clasamentul final

1. Norvegia-387 p.
2. Islanda-218 p.
3. Azerbaidjan- 207 p.
4. Turcia-177 p.
5. Marea Britanie-173 p.
6. Estonia-129 p.
7. Grecia-120 p.

8. Franţa-107 p.
9. Bosnia Herţegovina-106 p.
10. Armenia-92 p.
11. Rusia-91 p.
12. Ucraina-76 p.
13. Danemarca-74
14. Republica Moldova-69 p.
15. Portugalia-57 p.
16. Israel-53 p.
17. Albania-48 p.
18. Croaţia-45 p.
19. România-40 p.
20. Germania-35 p.
21. Suedia-33 p.
22. Malta-31 p.
23. Spania-23 p.
24. Lituania-23 p.
25. Finlanda-22 p.

Câştigătorul şi-a compus singur piesa

Alexander Rybak (foto), reprezentantul Norvegiei, este câştigătorul Eurovisionului de anul acesta. Are 23 de ani, s-a născut în Belarus, iar la 4 ani s-a mutat în Norvegia. Deşi bucuros de reuşită, Alexander şi-a primit cu modestie victoria, subliniind că se consideră departe de cei mai buni interpreţi. Rybak, care şi-a compus singur piesa, a explicat succesul prin faptul că istorioara povestită de el a plăcut.

Ce bine seamănă!

Asemănarea izbitoare dintre solista estoniană, Sandra Nurmsalu, şi Elena Băsescu, fiica preşedintelui României, a fost remarcată de mulţi dintre telespectatorii români. Sandra şi trupa ei, Urban Symphony, au încheiat concursul pe locul 6, cu 129 de puncte. Sursa:www.libertatea.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats