joi, 28 mai 2009

Familia deputatei Oana Mizil a Inchiriat de la Compania lui Ion Tiriac un charter pe care nu l-a platit


Teapa cu banii pentru avion!


Sotul deputatei PSD Oana Niculescu Mizil si compania Tiriac Air, proprietate a magnatului Ion Tiriac, se judeca pentru o datorie ce depaseste un miliard de lei vechi. Oana Mizil si familia ei au calatorit cu o aeronava inchiriata de la compania lui Tiriac, dar nu au achitat contravaloarea curselor nici dupa sase luni.



Procesul a fost intentat de una dintre societatile detinute de omul de afaceri Ion Tiriac, Tiriac Air S.A, care a solicitat magistratilor Tribunalului Bucuresti obligarea la plata a sotului deputatei PSD, Jamil Tohme. Dosarul, aflat pe rolul sectiei a VI-a Comerciale, a fost amanat de la primul termen dupa ce Jamil Tohme a cerut ragaz pentru angajarea unui avocat. Potrivit documentelor de la dosar, compania aeriana solicita suma de 109.005,36 lei, reprezentand contravaloarea inchirierii unui avion pentru doua curse charter, la care s-au adaugat deja penalitati de intarziere. Din suma datorata de sotul Oanei Niculescu-Mizil, costul zborurilor este de numai 49.316,50 lei, iar restul sunt exclusiv penalitati de intarziere calculate la facturi si contracte pentru o perioada de mai mult de sase luni.



Doua zboruri la Beirut



Reprezentantii companiei aeriene au explicat, in cererea de chemare in judecata, ca Jamil Tohme a solicitat personal efectuarea unei curse charter pe ruta Bucuresti-Beirut-Bucuresti pe 25 octombrie 2008. In aeronava Cessna de 7 locuri au calatorit Jamil Tohme, sora lui, Gaby Samir Tohme, si Oana Niculescu-Mizil, care au plecat de dimineata si s-au intors seara in Bucuresti. Peste doar patru zile au zburat pe aceeasi ruta, dar numai Oana, mama ei, Lidia Niculescu-Mizil, si Alexandra Niculescu Mizil Gheorghe revenind in Romania in aceeasi seara. Cel putin asa arata documentele de imbarcare si lista pasagerilor depuse ca probe la dosar. Reprezentantii Tiriac Air sustin ca au incercat de mai multe ori sa-l determine pe Jamil Tohme sa plateasca pentru cele doua curse charter, dar au obtinut numai promisiuni. Astfel, in acte apar mai multe emailuri care confirma acest lucru, dar si somatii de plata emise de Tiriac Air catre Jamil Tohme.



Moda si Aparare Nationala



Oana Niculescu Mizil este deputat PSD ales in aceasta legislatura la Camera Deputatilor, in colegiul 20, Ferentari. Masterand in Securitate si Aparare Nationala la Universitatea Nationala de Aparare, ea a fost referent la Administratia Prezidentiala pe probleme ce tin de Orientul Mijlociu. Ulterior si-a pus la punct propria afacere in domeniul creatiei vestimentare de lux. Nepoata demnitarului comunist Paul Niculescu Mizil cocheteaza si cu presa scrisa, publicand periodic articole intr-o revista mondena. Contactata de reporterii CANCAN, Oana Niculescu Mizil a declarat: "Nu stiu nimic despre acest proces si, in aceste conditii, nu pot sa fac niciun comentariu." Sursa:www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats