marți, 12 mai 2009

A fost la nunta fetei pe care a lăsat-o orfană

Carmen, soţia poetului Adrian Păunescu, a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, în Valea Lungă, judeţul Olt, la nunta Silviei Burlan, fata pe care a lăsat-o orfană în 2004. Mai mult decât atât, sătenii spun că de la producerea cumplitului accident, soţia poetului a ajutat-o mereu pe copilă.

În luna iulie 2004, Silvia Burlan, din Valea Lungă, Olt, a rămas singură pe lume, după ce părinţii şi sora ei mai mare au murit într-un accident rutier. Tragedia s-a produs după ce jeep-ul condus de Carmen Păunescu, soţia poetului Adrian Păunescu, a intrat pe contrasens şi a izbit în plin maşina în care se aflau cei patru membri ai familiei Burlan. Singura care a scăpat cu viaţă a fost Silvia, fata cea mică a familiei, atunci în vârstă de 15 ani.

I-a cumpărat maşină

La început, vecinii au fost revoltaţi, pentru că soţia lui Păunescu a primit doar o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Acum însă, oamenii şi-au schimbat părerea. “Doamna Păunescu a avut grijă de ea, a luat-o pe la Bucureşti, i-a cumpărat maşină, a ajutat-o cu bani, nimic de zis. Dar e păcat de cei care au murit, că, până la urmă, nici toţi banii din lume nu ţin loc de părinţi”, relatează o vecină.

Anii au trecut, iar copila de atunci s-a transformat într-o tânără frumoasă, hotărâtă să înceapă o viaţă nouă. La sfârşitul săptămânii trecute, când Silvia s-a căsătorit cu iubitul ei, Sorin Vişan, Carmen Păunescu a fost prezentă şi ea la nuntă.“ A venit şi le-a dăruit tinerilor însurăţei ce a crezut ea de cuviinţă”, ne-a spus Ana Burlan, mătuşa tinerei.

Trei vieţi spulberate într-o clipă

La sfârşitul lunii iulie 2004, în apropiere de Craiova, un groaznic accident de circulaţie a distrus o familie. Aflată la volanul unui jeep, Carmen Păunescu, soţia cunoscutului poet Adrian Păunescu, a încercat să depăşească o coloană de autovehicule, fără să se asigure, şi a intrat în plin într-o altă maşină care venea din sens opus. Soţii Marin şi Ileana Burlan au murit pe loc, iar fiica lor cea mare, Laura, s-a stins după câteva ore, la spital. Singura supravieţuitoare a fost Silvia, atunci în vârstă de 15 ani. Copila şi-a revenit cu greu, după câteva luni de îngrijiri.

foto: Evenimentul de Olt.

Sursa:www.libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

CONTOR Statcounter


View My Stats